Onze verhalen

null

Erwin de Wit

Initiatiefnemer

Oprichter en bedenker van het JvandeW concept. Altijd in voor een leuke uitdaging en constant op zoek naar nieuwe wegen om bestaande zaken nog beter te krijgen. Oog voor detail zonder het overzicht te verliezen. Houdt van alle goede dingen van het leven bijvoorbeeld na een stevige wandeling in de natuur samen te genieten onder het genot van een goed glas bier.

null

Edwin Schraven

Brouwer

Het begon in 1989 als een onschuldige hobby. Met een blik moutsiroop werd met volle overgave het eerste bier gebrouwen, een Extra Strong Lager dat bij menig familielid in de kelderkast tot ontploffing kwam.
De hobby groeide uit tot een serieus tijdverdrijf en in 2011 leidde dat tot de start van Rebels Bierbrouwerij. Door de onverwacht harde groei, druk van regelgeving, en de niet al te commerciële inslag van Edwin werd besloten om hier in 2015 mee te stoppen.

Datzelfde jaar werd ik benaderd om als brouwer bij Jongens van de Wit aan de slag te gaan. Terug bij mijn passie: Bier brouwen.
Mijn eigenwijze (Rebelse) karakter leidt tot verrassende en onderscheidende bieren. Ik zoek mijn uitdaging in het brouwen van smaakvolle bieren met een relatief laag alcohol percentage. Maar natuurlijk zijn daar ook uitzonderingen op.

null

Ruben Bos

Chef kok

Mijn naam is Ruben Bos en vervul de taak als chef kok bij de Jongens van de Wit.

Ik ben al ruim 15 jaar werkzaam in de horeca en heb in verschillende restaurants mijn ervaring op gedaan in Nederland en op Curaçao.

Mijn hobby`s zijn voornamelijk koken en voetbal.

null

Tom Van Balen

Brouwer

Ik ben een van de brouwers bij Jongens van de Wit. In de jaren 80 ben ik in Den Bosch begonnen met een cursus bierbrouwen en het mooie gevoel dat je met zo weinig ingrediënten zoveel verschillende mooie smaken ko(a?)n maken heeft me nooit meer losgelaten.

Het maken van iets is voor mij het mooiste wat er is en na vele ambachten te hebben uitgeprobeerd, van boekbinden tot siersmeden, is er een bij waarbij het blijft kriebelen… Brouwen!

Dat ik nu zoveel jaar later weer in Den Bosch samen met een geweldig team aan de slag kan om mooie bieren te brouwen is een uitdaging die ik graag aanneem. Ik vertrouw erop dat we unieke smaken kunnen bieden en we jullie vaak in de brouwerij mogen verwelkomen.

null

Rikus Bos

Kok

Sinds 1988 ben ik werkzaam in de horeca en daarvan ongeveer 25 jaar als ondernemer. Een groot gedeelte van deze jaren was ik eigenaar van een cateringbedrijf dat zich bezig hield met bedrijfs-catering.
Voor mij was de dagelijkse uitdaging het verzorgen van lunches, diners en partijen bij bedrijven in de regio Eindhoven. Met een klein team met een hoge inzet wilde ik mij altijd onderscheiden in kwaliteit en verscheidenheid.

Na de verkoop van mijn bedrijf heb ik een aantal jaren bij defensie in de keuken gewerkt. Ondanks de grote hoeveelheden die daar gekookt werden, was het voor mij een uitdaging ervoor te zorgen dat “onze jongens ” een gevarieerde en smakelijke maaltijd kregen voorgeschoteld.

Mijn passie voor koken is het eenvoudig en goed bereiden van goede producten. Hierbij ben ik erg gecharmeerd van boerse en bourgondische gerechten zoals je die bijvoorbeeld in de Belgische keuken vindt.
Een kookstijl die hoort bij de uitstraling van Jongens van de Wit.

null

Tjitse Duursma

Kok

Binnenkort!

null

Coen van Coenen

Gastheer

Even voorstellen, mijn naam is Coen van Coenen en vervul met trots de functie van bedrijfsleider bij “stadscafe Jongens van de Wit”.

Al bijna 20 jaar ben ik werkzaam in verschillende horecazaken zoals een brasserie, schouwburg, en natuurlijk de gezellige eetcafés van ‘s-Hertogenbosch.

De laatste 5 jaar heb ik mijzelf steeds meer in het speciaalbier verdiept, iets waar ik je ook graag over kan vertellen.
Graag proef ik altijd een mooi biertje wat ik nog niet gehad heb.

Met plezier hoop ik jullie graag te zien bij stadscafe Jongens van de Wit.